Crypto Market Faces Downward Trend Due to Key Factors

By COINTURK NEWS
4 months ago
SEC ETF LUNA ETF

You can also read this news on COINTURK NEWS: Crypto Market Faces Downward Trend Due to Key Factors

Kral kripto para birimi yönünü yeniden aşağı çevirdi ve kilit destek seviyesi şimdilik kırıldı. İlerleyen saatler önemli. Fed akşamından bu yana yatırımcıların tedirginliği arttı ve ETH ETF listelemesinin Temmuz ayı ortasında veya sonuna doğru geleceği konusu kabullenilmeye başlandı. Hem ETF listeleme sürecinin uzaması hem de makroekonomik cephedeki negatiflik işleri karıştırıyor.

Why Are Cryptocurrencies Falling?

Birkaç dakika önce Terra hakkında SEC Başkanı Gensler tarafından yapılan açıklamaları paylaştık. Burada kripto paraların çoğunun menkul kıymet olduğunu iddia ederek kuralsızlığın Terra örneğindeki gibi sonuçlar doğurabileceğini söylüyordu. Ardında BTC 65.600 dolara kadar geriledi.

Fed üyelerinin 3 yıllık faiz tahminlerini yukarı yönlü revize etmesiyse Çarşamba akşamından bu yana yatırımcı iştahını kaçıran bir şey. Üçüncü olarak ETH ETF listeleme sürecinin normal akışında olacağına dair sinyaller veren Gensler Temmuz ortasını ima ettiğinden bu güzel haber ertelenmiş oldu.

Son ve kötüsü DXY tekrar 105,5 eşinin üzerinde. Fed açıklamalarıyla birlikte istihdam verilerinin negatif olması doların sıkı politikanın devamı nedeniyle güçlenmesine sebep oluyor. Kanada ve Avrupa faiz indirirken Fed’in çok daha temkinli durması doların daha hızlı güçlenmesiyle risk piyasalarında daha fazla satışa sebep olabilir. BTC için 66.250 dolar desteği geri alınmazsa kademeli olarak 60.200 dolara kadar düşüş riski belirecek. ABD piyasaları güne eksi devam ederken risk iştahını yansıtan Russell 2000 %2’den fazla düştü.

The post first appeared on COINTURK NEWS: Crypto Market Faces Downward Trend Due to Key Factors
Related News